Zum Hauptinhalt wechseln

Repariere deine Sachen

Recht auf Reparatur

Store

Hilfe

Aktuelle Version von: Mike Sorice ,

Titel:

PNY CS 1311 SSD doesn't work attached to internal HDD cable. Why?

Text:

I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good – it works fine when attached by USB to my MacBook Pro (MBP) and by USB and SATA to my PowerEdge SC440 and my girlfriend's Latitude E6540 – but I can't get my MBP to work with it when it's attached to the internal hard drive (HDD) cable.

Here are some symptoms when the SSD is attached to the HDD cable:

* If I try to install OS X 10.11 to the SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) using a USB installer, the partition on the drive is available as an installation target, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partition the SSD (un-partitioned) using the USB installer's Disk Utility, I can see the disk but get errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the SSD  (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If OS X is installed to the SSD, which I can do by attaching it through USB, and I try to boot, I get the question-mark folder.

None of these are a problem if the drive is attached by USB; when attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.

So far, I've tried:

* Reset MBP NVRAM/PRAM & SMC.
* Verified that the MBP EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced hard drive cable with new one (from eBay.)
* Verified that SSD firmware is up to date (thanks to Dan for this suggestion.)

Anyone know why this doesn't work or what I can do to fix it?

Gerät:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Akzeptierte Antwort:

329308

Bearbeitet von: Mike Sorice ,

Titel:

PNY CS 1311 SSD doesn't work attached to internal HDD cable. Why?

Text:

I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good – it works fine when attached by USB to my MacBook Pro (MBP) and by USB and SATA to my PowerEdge serverSC440 and my girlfriend's Latitude E6540 – but I can't get my MBP to work with it when it's attached to the internal hard drive (HDD) cable.
I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good – it works fine when attached by USB to my MacBook Pro (MBP) and by USB and SATA to my PowerEdge serverSC440 and my girlfriend's Latitude E6540 – but I can't get my MBP to work with it when it's attached to the internal hard drive (HDD) cable.
 
Here are some symptoms when the SSD is attached to the HDD cable:
 
* If I try to install OS X 10.11 to the SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) using a USB installer, the partition on the drive is available as an installation target, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partition the SSD (un-partitioned) using the USB installer's Disk Utility, I can see the disk but get errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If OS X is installed to the SSD, which I can do by attaching it through USB, and I try to boot, I get the question-mark folder.
 
None of these are a problem if the drive is attached by USB; when attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.
 
So far, I've tried:
 
* Reset MBP NVRAM/PRAM & SMC.
* Verified that the MBP EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced hard drive cable with new one (from eBay.)
* Verified that SSD firmware is up to date (thanks to Dan for this suggestion.)
 
Anyone know why this doesn't work or what I can do to fix it?

Gerät:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Bearbeitet von: Mike Sorice ,

Titel:

SSDPNY CS 1311 SSD doesn't work attached to internal HDD cable. Why?
SSDPNY CS 1311 SSD doesn't work attached to internal HDD cable. Why?

Text:

I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good - it works fine when attached throughby USB to my MacBook Pro (MBP) and inby USB and SATA to my other machine (Dell PowerEdge server) -server and my girlfriend's Latitude E6540 – but I can't seem to get my MacBook ProMBP to work with it properly when it's attached to the internal hard drive (HDD) cable.
I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good - it works fine when attached throughby USB to my MacBook Pro (MBP) and inby USB and SATA to my other machine (Dell PowerEdge server) -server and my girlfriend's Latitude E6540 – but I can't seem to get my MacBook ProMBP to work with it properly when it's attached to the internal hard drive (HDD) cable.
 
Here are some symptoms when the SSD is attached to the internalHDD cable:
Here are some symptoms when the SSD is attached to the internalHDD cable:
 
* If I try to install OS X 10.11 to the SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) drive using a USB installer, the partition on the drive is available as an installation target, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partitionedpartition the (un-partitioned) SSD (un-partitioned) using the USB installer's Disk Utility, I can see the disk but trying to run the operation results inget errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the (GUID partitioned) SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If OS X is installed to the SSD (whichSSD, which I can do by attaching it through USB)USB, and I try to boot, I get the question-mark folder.
* If I try to install OS X 10.11 to the SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) drive using a USB installer, the partition on the drive is available as an installation target, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partitionedpartition the (un-partitioned) SSD (un-partitioned) using the USB installer's Disk Utility, I can see the disk but trying to run the operation results inget errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the (GUID partitioned) SSD (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If OS X is installed to the SSD (whichSSD, which I can do by attaching it through USB)USB, and I try to boot, I get the question-mark folder.
 
None of these are a problem if the drive is attached by USB. WhenUSB; when attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.
None of these are a problem if the drive is attached by USB. WhenUSB; when attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.
 
So far, I've tried:
 
* Reset NVRAMMBP NVRAM/PRAM & SMC.
* Verified that CPUthe MBP EFI & SMC firmware are up to date.
* Reset NVRAMMBP NVRAM/PRAM & SMC.
* Verified that CPUthe MBP EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced hard drive cable with new one (from eBay.)
* Verified that SSD firmware is up to date (thanks to Dan for this suggestion.)
 
Anyone know why this doesn't work or what I can do to fix it?

Gerät:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Bearbeitet von: Mike Sorice ,

Titel:

SSD doesn't work attached to HDD cable. Why?

Text:

I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good - it works fine when attached through USB and in my other machine (Dell PowerEdge server) - but I can't seem to get my MacBook Pro to work with it properly when it's attached to the internal hard drive cable.
 
Here are some symptoms when the SSD is attached to the internal cable:
 
* If I try to install OS X 10.11 to the (GUID partitioned with 1 blank HSFS+ partition) drive using a USB installer, the partition on the drive is available as an installation target, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partitioned the (un-partitioned) SSD using the USB installer's Disk Utility, I can see the disk but trying to run the operation results in errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the (GUID partitioned) SSD using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If OS X is installed to the SSD (which I can do by attaching it through USB) and I try to boot, I get the question-mark folder.
 
None of these are a problem if the drive is attached by USB. When attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.
 
So far, I've tried:
 
* Reset NVRAM & SMC.
* Made sureVerified that CPU EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced hard drive cable.cable with new one (from eBay.)
* Verified that SSD firmware is up to date (thanks to Dan for this suggestion.)
* Made sureVerified that CPU EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced hard drive cable.cable with new one (from eBay.)
* Verified that SSD firmware is up to date (thanks to Dan for this suggestion.)
 
Anyone know why this doesn't work or what I can do to fix it?

Gerät:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Bearbeitet von: Mike Sorice ,

Titel:

SSD doesn't work attached to HDD cable. Why?

Text:

I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good - it works fine when attached through USB and in my other machine (Dell PowerEdge server) - but I can't seem to get my MacBook Pro to recognizework with it properly when it's attached to the internal hard drive cable.
I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good - it works fine when attached through USB and in my other machine (Dell PowerEdge server) - but I can't seem to get my MacBook Pro to recognizework with it properly when it's attached to the internal hard drive cable.
 
Here are some symptoms when the SSD is attached to the internal cable:
 
* If I try to install OS X 10.11 to the (GUID partitioned,partitioned with 1 blank HSFS+ formattedpartition) drive using a USB installer, partitionsthe partition on the drive areis available as an installation targetstarget, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partitioned the (unpartitionedun-partitioned) SSD using the USB installer's Disk Utility, I getcan see the disk but trying to run the operation results in errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the (partitonedGUID partitioned) SSD using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If I attachOS X is installed to the SSD to USB(which I can do by attaching it through USB) and install OS X, it boots, but if I then re-attach to the internal cable and try to boot, I get the question-mark folder.
* If I try to install OS X 10.11 to the (GUID partitioned,partitioned with 1 blank HSFS+ formattedpartition) drive using a USB installer, partitionsthe partition on the drive areis available as an installation targetstarget, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partitioned the (unpartitionedun-partitioned) SSD using the USB installer's Disk Utility, I getcan see the disk but trying to run the operation results in errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the (partitonedGUID partitioned) SSD using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If I attachOS X is installed to the SSD to USB(which I can do by attaching it through USB) and install OS X, it boots, but if I then re-attach to the internal cable and try to boot, I get the question-mark folder.
 
So far, I've tried:None of these are a problem if the drive is attached by USB. When attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.
So far, I've tried:None of these are a problem if the drive is attached by USB. When attached by USB, the drive can be erased, partitioned, installed/duped to, and booted from to run OS X without issue.
 
* Resetting NVRAM.So far, I've tried:
* ReplacingReset NVRAM & SMC.
* Made sure EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced
hard drive cable.
* Resetting NVRAM.So far, I've tried:
* ReplacingReset NVRAM & SMC.
* Made sure EFI & SMC firmware are up to date.
* Replaced
hard drive cable.
 
Anyone know why this doesn't work or what I can do to fix it?

Gerät:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Ursprünglicher Beitrag von: Mike Sorice ,

Titel:

SSD doesn't work attached to HDD cable. Why?

Text:

I recently got a new SSD (PNY CS 1311 - 480 GB.) The drive itself seems good - it works fine when attached through USB and in my other machine (Dell PowerEdge server) - but I can't seem to get my MacBook Pro to recognize it when it's attached to the internal hard drive cable.

Here are some symptoms when the SSD is attached to the internal cable:

* If I try to install OS X 10.11 to the (GUID partitioned, HSFS+ formatted) drive using a USB installer, partitions on the drive are available as installation targets, but the installation fails with the error message: "An error occurred while preparing the installation. Try running this application again."
* If I try to erase or partitioned the (unpartitioned) SSD using the USB installer's Disk Utility, I get errors like "Couldn't read to end of disk."
* If I try to erase or partition the (partitoned) SSD using Disk Utility in the USB installer, I get the error message: "Couldn't unmount disk."
* If I attach the SSD to USB and install OS X, it boots, but if I then re-attach to the internal cable and try to boot, I get the question-mark folder.

So far, I've tried:

* Resetting NVRAM.
* Replacing hard drive cable.

Anyone know why this doesn't work or what I can do to fix it?

Gerät:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open