Zum Hauptinhalt wechseln

Reparaturanleitungen und Support für die 27 Zoll Intel iMacs von Apple, die 2009 auf den Markt kamen.

3129 Fragen Alle anzeigen

SSD enkel herkend na herstart

Ik heb onlangs een OWC SSD harde schijf in een imac 11,3 (midden 2010) geïnstalleerd naast de oude harde schijf (die ik enkel nog voor data wil gebruiken). Na de hardware-installatie heb ik een TimeMachine backup van de oude schijf teruggezet op de nieuwe schijf. Dit lukte allemaal zonder problemen. Het enig probleem is nu dat als de mac een tijdje heeft uitgestaan en ik deze terug aanzet dat hij telkens wil opstarten van de oude harde schijf. Aangezien ik hier alle besturingssysteembestanden heb afgehaald, start de mac op van de recovery partitie van de oude schijf. Als ik dan de Mac volledig afsluit en opnieuw opstart, start hij wel zonder probleem van de nieuwe schijf. Wat gaat er hier fout? Is het een probleem met de stroomvoorziening naar de nieuwe schijf of heeft het te maken met de recoverypartitie die nog op de oude schijf staat? Eens de Mac goed opgestart is , kan ik zonder problemen herstarten.

Beantwortet! Antwort anzeigen Ich habe das gleiche Problem

Ist dies eine gute Frage?

Bewertung 0

Kommentare:

Dit weekend heb ik de oude hd geformatteerd zodat ook de recovery partitie er nu af is. Deze ochtend heb ik de imac aangezet en die startte nu zonder problemen op vanaf de nieuwe SSD.

von

Einen Kommentar hinzufügen

2 Antworten

Gewählte Lösung

Beste Tommoortgat,

1. Allereerst is het verstandig om de HDD (dus niet je SSD) te formateren. Onder programma's, hulpprogramma's en dan schijfhulpprogramma, kun je de schijf wissen. NB. Je moet natuurlijk wel eerst de data van de schijf verplaatsen, tijdelijk naar de SSD of even naar een externe schijf/usb).

2. Je kunt bij systeemvoorkeuren kiezen van welke 'opstartschijf' je standaard gebruik wilt maken. Grote kans dat je HDD hier nog als standaard vermeld staat.

Mvg. Brenda

War diese Antwort hilfreich?

Bewertung 0

Kommentare:

Als het systeem van de oude harde schijf opstart wordt de nieuwe niet herkend. Ik kan wel eens proberen om de oude eerst volledig te wissen.

von

Einen Kommentar hinzufügen

Dit antwoord kan natuurlijk een beetje laat zijn… Maar er zit een systeem in de Mac, ik geloof dat het SMC heet (weet ik niet 100% zeker…), wat voor veel verschillende taken zorgt. O.a. ook voor het opstarten. Dit systeem kun je resetten door tijdens het opstarten cmd + alt + r + p in te houden. Het scherm ligt dan even op, en valt weer uit. Laat de toetsen nu los en wacht tot de Mac weer opstart. De Mac zal nu niet meer automatisch naar de oude schijf zoeken.

War diese Antwort hilfreich?

Bewertung 0
Einen Kommentar hinzufügen

Antwort hinzufügen

tommoortgat wird auf ewig dankbar sein.
Seitenaufrufe:

Letzten 24 Stunden: 0

Letzten 7 Tage: 0

Letzten 30 Tage: 2

Insgesamt: 354